Nordens ledande utbildningsföretag inom feng shui

Nordiconline4.jpg

Vanliga frågor

 Vad finns det för möjligheter för mig som bor utomlands att gå en kurs hos er?

Svar: Eftersom du bor utomlands så är det kanske onlinekurserna som är lättast för dig. Vi har elever från alla delar av världen, Kina, Spanien, USA, Norge, Finland, Tyskland mfl och det fungerar alldeles utmärkt. 

Det är naturligtvis trevligt att vara med i en live-grupp, det blir en speciell känsla och sammanhållningen och diskussionerna brukar vara väldigt speciella och personliga. Vi har haft svenska elever från både Abu Dhabi, Tyskland och Schweiz som har rest till Sverige för att vara med på live-kurserna så visst fungerar det också.

Väljer du online-kursen så läser du helt i din egen takt med hjälp av inspelade lektioner som du streamar till din dator. Väljer du live-kurs så blir det (4 dagar/steg)  och ca 7 veckor mellan utbildningstillfällena. Så det beror på hur du känner att du vill studera, dina hemförhållanden, barn, familj mm. Vad som passar dig bäst helt enkelt.

Det går också att blanda de olika alternativen. Exempelvis kan du läsa in steg 1 online för att kunna komma till en live-kurs för steg 2.  


 Hur stort är intresset för feng shui i Sverige? Är det lätt att få jobb efter utbildningen?

Svar: Svenskarna har öppnat sig mycket de senaste åren och feng shui blir mer och mer ett vardagligt inslag i tillvaron. Det finns ett skriande behov i vår kultur av att skapa vackra, harmoniska och friska omgivningar. Möjligheter finns att arbeta som feng shui konsult efter avslutad utbildning. Hur lätt det är beror mest på dig själv. Marknadsföring som konsult ingår i utbildningen. 


 Finns det möjlighet att få studiestöd eller ekonomisk hjälp via t.ex. Arbetsförmedlingen när man går den här utbildningen?

Svar: Det är bara utbildningar i statliga instanser som t.ex. högskola, universitet eller komvux som är berättigade till studiestöd. Däremot har vi elever som fått utbildningen betald via Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, arbetsgivaren eller Trygghetsrådet.  


 Jobbar ni med kinesisk astrologi och kompassriktningar på er utbildning?

Svar: Vi använder kompassen och kompassriktningar men inte förrän på steg 2. Kompassen är mycket viktig och bör alltid gå hand i hand med den mer intuitiva sidan av feng shui. Vi har en kort introduktion till kinesisk horoskop på steg 4 och Nine Star Ki, en japansk variant av horoskop på steg 5. För den som är intresserad av kinesisk astrologi har vi ett samarbete med Master Marion Sandler-Almgren genom den tvååriga utbildningen i Chue Style Feng Shui där det kinesiska horoskopet ingår. 


 Det finns så många olika teorier om feng shui. Hur vet jag att jag väljer rätt inriktning?

Svar: Att prova är det enda sättet att känna vad som är rätt för dig. Det finns olika sätt att utöva feng shui och alla har samma mål. Ingen inriktning är rätt eller fel. Nordic School of Feng Shui har som mål att riva de osynliga murar som ibland finns mellan olika skolor och inriktningar. Feng shui kan utövas på olika sätt med olika tekniker. Det är viktigt att vi är ödmjuka inför de skillnader och likheter som finns. 


 Varför lägger man Ba Guan efter ingången och inte efter väderstrecken i boken "Feng shui för svenska hem"?

Svar: Det finns två sätt att lägga en ba gua. Det är antingen efter väderstrecken eller efter det som kallas "mouth of chi" dvs. inflödet av chi i t.ex. en byggnad. Båda sätten fungerar men på olika sätt. I vår utbildning lär vi ut båda teknikerna eftersom båda används runt om i världen. Dock fokuserar vi mest på kompass ba guan eftersom den gör det möjligt att lära sig fler och mer avancerade tekniker.


 Hur mycket jobb är det att gå en utbildning, kan jag arbeta som vanligt under tiden?

Svar: Ja, de flesta som går utbildningen arbetar samtidigt. Mellan de olika stegen skall du omsätta det du lärt dig på kursen i verkligheten, något som är oerhört utvecklande och roligt. En av våra elever skriver så här i sin utvärdering: "Jag blev lite orolig när jag hörde att jag skulle göra övningskonsultationer mellan stegen. Hade jag tagit mig vatten över huvudet? Men Nej!!! Jag har fått mer än jag givit. Den här utbildningen gör verkligen världen vänligare och trivsammare".


 Vad innebär certifieringen på er utbildning?

Svar: När du har deltagit vid alla kurstillfällen får du ett intyg som bekräftar att du har deltagit i utbildningen. Några deltagare väljer att stanna där medan andra väljer att gå vidare till certifiering. Certifieringen innebär att du efter utbildningen gör ett certifieringsarbete som lämnas in och som ska godkännas av vår examinator.


 Är det många som är yrkesverksamma konsulter efter att ha gått er utbildning?

Svar: Denna utbildning kan man gå av olika anledningar. Många går den för att använda kunskapen helt privat i sitt eget liv. En annan grupp är de som vill komplettera ett redan befintligt yrke som t.ex. arkitekter, sjukgymnaster eller liknande. Ungefär en fjärdedel siktar på att arbeta som feng shui-konsult.


 

Frågor om onlineutbildning

Fungerar det på alla datorer med internetanslutning?

Svar: Ja, det fungerar om du har internet och ett head set. Det går bra med ett sådant som hör till en mobiltelefon. Programmet du behöver installeras automatiskt vid första tillfället. Det fungerar också bra på en läsplatta. 


 Kan man pausa och gå tillbaka eller sänds det i realtid?

Svar: Det är inspelade lektioner som du streamar i din dator eller läsplatta. Du kan pausa och spela fram och tillbaka. 


 Kan man se samma lektion en gång till om man vill?

Svar: Ja.


 Kan jag ställa frågor under webinaret?

Svar: Nej, om du har frågor är du välkommen att maila eller ringa oss.  


Kan man t.ex. gå två steg på våren och de följande två stegen till hösten eller nästa år?

Svar: Ja, du går dem när det passar dig. 

 

Röster om oss

Röster från kursdeltagare

Gott och väl värt pengarna! Mycket material och kunskap!

Bra och seriös kurs!

Bra och tydligt material - kommer att vara till nytta i framtiden. Pedagogisk undervisning som blir konkret fast ämnet ibland är mer abstrakt.